HOBOKEN

Hollebeek Park

Hollebeekstraat, 2660 Hoboken

Wonen met zicht op het park

Betaalbaar wonen in Hoboken

Op een mooi parkdomein, gelegen tussen de Jos De Ceulaerdestraat en de Hollebeekstraat worden 26 nieuwbouwappartementen opgericht verdeeld over 3 gebouwen. Alle appartementen zullen zicht hebben op het achterliggend park. Nadat dit stuk van het domein opnieuw is ingericht, wordt het deel van het openbaar domein, zodat iedereen er van kan genieten. De bewoners zijn verzekerd van een groene omgeving en de buurt van een aangename ontmoetingsplaats.

Op slechts 7 kilometer van de Grote Markt van Antwerpen gelegen. Winkels, scholen en invalswegen zijn vlakbij. Bus (22, 33, 290, 291en 295) en tram (2, 4 en 24) allemaal in een straal van 5 minuutjes stappen.

De werken voor gebouwen II en III gelegen aan de Jos De Ceulaerdestraat werden eind 2014 opgestart, deze appartementen worden opgeleverd sinds eind 2016.

De werken voor gebouw I gelegen aan de Hollebeekstraat, werden in het voorjaar 2015 opgestart. Opleveringen sinds begin 2017.

Met haar ruim onderwijsaanbod en een uitgebreid netwerk aan openbaar vervoer is Hoboken ook een uiterst zorgzame stad die zich inzet voor zowel jong als oud. Met de verschillende sportcentra en sportclubs worden de inwoners op hun wenken bediend op gebied van sport. Zo kunnen tal van sporten worden aangeboden en kan iedereen zijn gading vinden. Wie niet te vinden is voor sport kan nog steeds terugvallen op de Academie voor muziek en woord.

Over hoe Hoboken aan zijn naam is gekomen, bestaan meerdere opvattingen. In de volksmond vertelt men het verhaal waarin iemand een boterham liet vallen en zei: “Ho, boke!”  Dit zou dan Hoboken geworden zijn. Echter wanneer we het vanuit linguïstisch oogpunt bekijken, stellen we vast dat de naam samengesteld is uit twee delen Ho en boken. Ho is een lettergreep die vaker voorkomt in dorpsnamen en zou een afkorting zijn voor Hoog. Boken is een oud Nederlands woord en staat voor beuken. Initieel was Hoboken het dorp waar “Hoge beuken” de straten sierden. Wat geen verrassing is met de prachtige natuur die er tot heden op sommige plekjes nog steeds te vinden is. Zo betreed je bij een wandeling in het park Sorghvliedt een ware oase van rust. Alvast een echte aanrader!

Dit project is 100% verkocht. Voor ons huidig aanbod, kan u hier​​​​​​​ terecht. 
​​​​​​​