Nieuwbouwwijk Klinkaert in Terhagen

Een project op de gronden van de voormalige steenbakkerij Heylen, pal in het centrum van Terhagen. Het hele project is een samenwerking tussen Immo Heylen Invest en Het Landgoed Development.

In maart 2019 ging in Terhagen de eerste spade in de grond voor het ontwikkelen van een nieuwbouwwijk in pastorijstijl. “De stijlvolle, energiezuinige en kwaliteitsvolle woningen beschikken telkens over drie slaapkamers. Prijzen starten vanaf 297.000 €”, zegt Miguel Van Hoof van Het Landgoed Development. Hij beschouwt het als een erg aantrekkelijk project. “Te meer omdat het midden in het centrum ligt van Terhagen en er een vlotte verbinding is naar de E19 en A12 .” De verkoop liep via Vastgoed Walther Van Hoof.

Het hele gebied van de voormalige steenbakkerij beslaat ruim 13.000 m². “Het gebied maakte tot 1993 deel uit van de Steenbakkerij Heylen. Op deze plaats stonden tot twintig jaar geleden de burelen. In de jaren zestig stonden hier nog droogloodsen, waaronder de bakstenen gedroogd werden”, blikt Bernard Heylen terug. Aan de overkant van de huidige bouwsite staat nog een schouw die een restant is van de oven om bakstenen te bakken, en zo herinnert aan de vroegere invulling van het gebied.

Nieuwbouwwijk Klinkaert te Terhagen (Rumst)

Nieuwbouwwijk Klinkaert te Terhagen (Rumst)

Waar komt Klinkaert juist in Terhagen?

Nieuwbouwwijk Klinkaert komt op de gronden van de voormalige steenbakkerij Heylen, pal in het centrum van Terhagen, een deelgemeente van Rumst. Vlot bereikbaar met de wagen, bus 500 passeert door de straat (Oude Baan), en met de fiets geraak je werkelijk overal, tot in Tomorrow Land toe ;-) In dit gezellige dorp zijn er de gebruikelijke scholen, kinderopvang, lokale middenstand, sportfaciliteiten en -clubs, ... Open ruimte langs de Rupel, bijhorende fietsroutes, de nabijheid van Provinciale domeinen, .... maken ook dat het aangename groene omgeving is om in te wonen.