PEER

't Maarlo

Sparrenstraat 14, 3990 Peer

Cohousing in een voormalig schooltje

slimmer wonen te Peer

Naast een volledig uitgeruste privéwoning en -tuin hebben cohousers ook een gemeenschappelijke tuin en een centraal gebouw waarin functies gedeeld worden. Cohousing is dus niet hetzelfde als samen in één huis wonen. Cohousing probeert het buurtgevoel van een traditionele dorpskern te restaureren. In een cohousing project kennen de buren elkaar en leeft er een sociale bewogenheid.

Daarnaast is cohousing misschien het antwoord op een aantal stedenbouw-kundige knelpunten in Vlaanderen: slimmer ruimtegebruik, rustige wijken, veilige speelruimte voor de kinderen, compacter bouwen, meer groenbehoud en aandacht voor waterhuishouding.

Het bestaande schooltje in ’t Maarlo te Peer, zal binnenkort omgevormd worden tot een cohousing project. In de school worden er in totaal 9 woningen gecreëerd, waarvan 6 woningen in het schooltje en 3 nieuwbouw woningen. Het E-peil van de woningen 7, 8 en 9 valt onder E-30, wat een korting in de onroerende voorheffing van maar liefst 50% geeft in de eerste 5 jaar.

De centraal gelegen, polyvalente zaal wordt verbouwd naar een commonhouse en kan door de bewoners zelf ingericht worden naargelang hun wensen. (bijvoorbeeld extra logeerkamers, speelkamer voor de kinderen, een grote gemeenschappelijke keuken, een wasplaats,…) De grote tuin is gemeenschappelijk en voorzien van speeltuigen voor de kinderen!

Dit project is 100% verkocht. Voor ons huidig aanbod, kan u hier​​​​​​​ terecht.